3 качества, които всяка жена оценява в един мъж

Loading

Ок, искаш да имаш чудесна жена (като за теб) в живота си.
А може би повече срещи с жени.
А може и вече да си имаш жена, но искаш нещата да са по-…. хммм…
Ами… по-добри. Повече секс, повече щастие, по-забавни, по-интересни, да е по-обичлива, по-грижовна, по-отворена на майтапи, по-женствена…
…Може би искаш да е както е била в началото.

Каквото и да искаш повече от жените, независимо от нрава, характера или природата им… защото все пак жените не са еднакви. Всяка е различна. Както и ние се различаваме по разни неща… тогава е нужно да имаш точно 3 качества, които всеки уважаващ себе си Алфа мъж има.

Въпреки всичко, има неща, които всяка жена има нужда да получи от един мъж, за да може най-добрата й и най-свободна версия да се разгърне.

А този, който успява да изважда най-добрата й версия, той получава най-много от нея.

С няколко думи, това става като бъдеш МЪЖ и я оставиш тя да си бъде ЖЕНА.

Знам, че звучи семпло, но истината е, че твърде много мъже се опитват да направят жените мъже. В повечето случаи е неволно и несъзнателно, но е факт. А това е голяма проява на слабост, която няма как да вдъхнови която и да е жена да даде най-добрата си версия на когото и да е.

Трябва да знаеш нещо за жените. Повечето не разбират самите себе си и природата си през по-голямата част от времето. И това е ОК. Няма лошо. Най-важното е ти да си ОК с това. Жените са по-емоционални същества от мъжете и затова ние се водим като водещата фигура. Всъщност водеща фигура не означава мъжа постоянно да води. Това е малко объркващо понятие. По-скоро ние сме по-стабилната фигура. Представи си, че ние сме планината, а жените са природните феномени като вятър, дъжд, сняг, слънце и т.н. Ние си стоим там неподвижно, а те могат да ни връхлитат с бури, да ни огряват като слънце, да ни галят с нежен полъх, да ни покрият с вледеняващ сняг и т.н.

Но каквото и да става, накрая ние сме си там. Непоклатими. Планина бе.

Ето тук бъркат повечето мъже. Те се опитват да се движат твърде много. Опитват се да съвпаднат с енергията на жените, за да са едно “ниво”, защото смятат, че това трябва да направят, за да успеят да хармонизират нещата.

Всъщност грешката е, че се опитват да правят твърде много неща. Това е голямата дилема в мъжката психология. Постоянно смятаме, че трябва да направим нещо… отвън. Да повлияем на жените директно по някакъв начин.

Всъщност е напълно достатъчно да правиш неща само вътрешно. В себе си. И разбира се нещата върху, които имаш контрол. Действията ти в работата, отношението ти към хората и живота, здравето ти и т.н.

И много често е по-добре да не правиш нищо… ама абсолютно нищо! И да я оставиш тя да си мине през емоциите и процесите… и сама да дойде при теб, когато се почувства готова. И повярвай ми, ако тя има чувства към теб, ще дойде и то с голямо желание.

Повечето мъже отблъскват и прогонват жените от живота си, заради прекалено много действане.

Цаката е да си правиш твоите неща и да даваш свободата на жената да си бъде, каквото иска да си бъде в конкретен момент около теб. Да не й се ядосваш затова, че не е на същата честота като теб в този момент и да не опитваш да съвпаднеш с емоцията й, за да й повлияеш. Просто си стоиш там (емоционално, както на теб ти харесва) и я съзерцаваш. Докато я съзерцаваш от твоята си позиция, ще ти дойде импулса какво точно да направиш. Дали да й се зарадваш, прегърнеш, усмихнеш или да я погледнеш строго и да я поставиш на мястото й, ако прекрачва някаква граница, която не искаш да се прекрачва. Или просто да стоиш и поемаш, като гъба, каквото има да си излива като емоции и чувства… без да й реагираш обратно. Това е разликата между реакция и откликване. 😉

Просто бъди себе си и я оставяй тя да бъде себе си. Опитите да се промените един друг или да се нагодите твърде много един към друг е грешна стратегия. Не винаги нещата между мъж и жена, които са имали искра помежду си, ще се получат в дългосрочен план. И това е ОК. Важното е да бъдете честни със себе си и един към друг. Искреността се усеща и се цени. Привлекателна е, дори и когато боли. Да изразявате, както нещата, на които се радвате един в друг, така и нещата, които не ви харесват толкова. Повечето мъже правят предимно едното или другото. Нужен е баланс.

Та… ето трите качества, които всяка жена оценява в един мъж:

1. Не е важно какво й казваш, а как я караш да се чувства.

Повечето мъже се опитват да впечатлят жените с думи. Хвалят се с истории, постижения, рисуват им красиви картини за бъдещето, дават обещания и т.н.

И да, те работят. Събуждат усещания и чувства в жените. ОБАЧЕ…

…не всички приказки събуждат еднакви усещания при всички жени.

Някои жени са по-наивни, други по-критични, трети по-оптимистични, четвърти по-песимистични и т.н.

Но едно е сигурно, да говориш неща с идеята да я впечатлиш никога не е добра стратегия, особено в дългосрочен план… както за връзката, така и за имиджа ти.

Говори само истини.
Говори искрено.
И говори неща към които тя показва интерес.

Така реално ще си направиш преценка и за нея. Интересите й, ценностната й система и как гледа на живота.

Ако седнеш и се замислиш “Как би искала да се чувства една жена около теб?”

Какво ти изниква в ума?

Разбрана? Чута? Подкрепена? Оценена? Усещане за предизвикателство? Мистериозност? Сигурност? Щастие?

Жените са по-емоционални същества и харесват да усещат множество чувства в кратък период от време. Ако можеш да я накараш да чувства множество чувства, предимно позитивни и градивни, ще спечелиш интереса й.

Три от най-силните усещания са защитена, свободна и държана в релси (поставена на място), ако прекрачва граница, която не искаш да прекрачва. С последното реално печелиш уважението й. Нещо, което малко мъже успяват да спечелят в наши дни. А тези, които предимно успяват пък не се справят с останалите.

Има и четвърто много силно усещане, което жените обожават. Особено, ако е в комбинация с другите 3, ще бъдеш мъжа мечта. Него обаче съм го запазил само за курсистите ми. Ако искаш да вземеш цялото ми ноу-хау и опит, включи се и ти. Накрая на статията има линк.

И това как би се чувствала тя около теб зависи и от второто нещо в този списък, което жените търсят в един мъж…

 

2. Не й пука толкова как изглеждаш, а как ТИ се чувстваш в кожата си.

Увереността е ключът. Смелостта и поемането на рискове, отстояване на себе си (да не я оставяш да ти се качва на главата) и като цяло състоянието на ума и духа ти е в топ качествата, които почти всяка жена търси в един мъж.

Ако трябва накратко да кажа, това е един микс от свобода и увереност. Това са най-привлекателните усещания.

Да усещаш свобода и да я даваш.
Да излъчваш увереност и да я даваш.

Повечето мъже бъркат в тези две неща. Те изискват единствено свобода за себе си и лишават отсрещната страна от такава. Уверени са за себе си, но не дават увереност и доверие в отсрещната страна.

Цаката е да си уверен в себе си, в нея и в живота, че всичко ще бъде наред и ще се справиш с каквото и да е. И в същото време да чувстваш свобода, че винаги имаш избор и да я даваш, така че тя да усеща, че има избор. Да си твърд в определени ситуации и да я пускаш в други ситуации.

Знам, че на някои от вас ще им е трудно да разберат тази концепция, защото е нужно да свършат определена работа със себе си. Една статия може да не е достатъчна, но това е пътя на Алфата – личното усъвършенстване. В курса ми давам всичко необходимо за един мъж да тръгне по този път и да го доизвърви.

Което ме води и към третото качество, което всяка жена ще оцени в един мъж.

 

3. Отношение…

…към други хора, близки, приятели, деца, животни, към нея, към живота… и към себе си.

Това казва много за това дали водиш здравословна комуникация, дали си драма Кинг, дали се гневиш лесно, как гледаш на живота и как се грижиш/отнасяш към себе си като цяло.

За да получиш уважение и добро отношение отвън, на първо място трябва да ги даваш на себе си.

Никой не иска да бъде в компанията на негативен човек, но всеки чувства ползите на позитивната компания.

Работата със себе си е в основата на всеки успех… във всички сфери от живота.

Ако пренебрегваш себе си в разни сфери и ситуации, ще бъдеш пренебрегнат и от другите в определени сфери и ситуации.
Затова отнасяй се добре към себе си на първо място. И след това насочи доброто отношение и навън.

Не бъди като повечето мъже, които чакат идеалната жена, която да ги направи по-добри, да даде смисъл на живота им или да поправи “счупеното” в тях.
Започни да го правиш сам за себе си и неминуемо ще го получиш и отвън… от правилните хора.

 

Ако имаш възможност, приложи тези 3 съвета/качества и виж какво ще стане. Може да ми пишеш на лично в страницата, за да ми споделиш резултата. 😉

И ако имаш нужда от помощ с личностното си развитие, включи се в курса ми от тук. Гарантирам, че ще бъде една от най-добрите инвестиции в живота ти. Ако не смяташ така, връщам парите, без да задавам въпроси. 😉

Надявам се, че статията ми ти е била полезна!

Подобни статии