Добре Дошъл
Модул 1 – Кой си ти? – Твоята Алфа нагласа
Модул 2 – Онлайн срещи
Модул 3 – Срещи на живо
Модул 4 – Задълбочаване на нещата
Модул 5 – Заключение
Видео отговори на казуси

Какво означава да си Алфа мъж?

Алфа мъжете са директни, решителни и не увъртат. Знаят какво искат и защо го искат. Не се колебаят и предприемат действия, когато възможностите се появят в личен или професионален план. Ако имат нужда от време, заявяват го. Не се оставят да бъдат побутвани или притискани. Показват уважение и очакват уважение.

Алфа мъжете са куражлии. Тоест, не се плашат да правят грешки или да бъдат критикувани. Наясно са, че грешките и лошите преценки са част от процеса към подобряването и взимането на по-добри решения.

Затова Алфа мъжете си дават позволение да се провалят, защото осъзнават реалността, че повечето опити във всичко в живота ще бъдат провали, през по-голямата част от времето.

Наясно са, че провалът е най-големият учител, защото ни учи какво не работи и ни насочва в нова посока и да опитаме нещо друго. Провалите са необходимо условие към успеха във всяко отношение.

В провалите няма нищо лошо. Провалът за Алфата означава да се опиташ да направиш нещо позитивно, но да не успееш да го направиш, поради липса на достатъчно опит.

Поучаваш се от грешките, подобряваш знанията си, коригираш действията и опитваш отново, докато стане. Докато хванеш цаката.

Да бъдеш Алфа означава да поемеш лична отговорност за живота, действията и резултатите си.

Успехът или провалът зависи на 100% от това, което правиш или не успееш да направиш.

Само слабите хора обвиняват другите за собствените си провали, недостатъци или липса на успех. Алфата гледа на провалът, като необходим урок, опит и стъпало по пътя към успеха.

Бетата играят жертви, обвиняват другите и убеждават себе си, че животът е игра на късмет и шанс. Алфата създава собствения си късмет.

В момента, в който обвиняваш, когото и да е или каквото и да е извън теб за обстоятелствата в живота си е моментът, в който прехвърляш силата си и възможността си да оформиш и промениш съдбата си.

Всеки има несгоди, травми, драми, провали и неочаквани обстоятелства. Алфите използват всичко, което им се случва в живота (добро и лошо) като житейски урок, възможност за израстване и инструмент да подобрят себе си.

Те знаят стойността си и я увеличават, като се развиват непрекъснато – личностно и професионално. Точно това развиване ги зарежда и с подплатена увереност, че са стойностни хора, имат какво да предложат и имат правото да искат подобаващо отношение, стойностни жени и качествено обкръжение, като цяло, в живота си.

Алфите са добри лидери на себе си. Но са още по-добри добри ученици. Не са твърдоглави или емоционално нестабилни.

“Знаят стойността си” също означава, че няма да толерират неуважение и няма да позволят на другите да ги манипулират, унижават или да се възползват от тях. Ще си тръгнат (отдръпнат) от всяка лична или професионална разправия, която не посреща очакванията им или желаните резултати.

Готови са да извървят своята част от пътя, но няма да се опитват да вървят частта на другите. Просто ще намерят други хора, които ще го направят. Без драми и излишен стрес.

Няма да се опитват да променят някого или да се нагаждат по другите, изневерявайки на себе си и принципите си. Корекции и компромиси се правят, само ако разпознаят, че правят нещо по грешен начин и осъзнаят, че промяната наистина е за добро и ще подобри живота им. Това е част от развитието.

Овладяват умението кога да преследват и кога да се отдръпнат. Кога да бъдат по-активни и кога да дадат пространство и време на отсрещната страна да покаже повече активност. Това балансиране е ключово за силата на привличане между хората, както и в света на преговорите.

Алфите очакват победата и успеха да станат факт евентуално в някакъв момент, дори когато нещата не се случват, както искат.

Упорстват, без изключение и са непреклонни в преследването на най-големите им цели и мечти, защото знаят, че в живота не получаваш каквото смяташ, че заслужаваш, а това, което успееш да си спечелиш или договориш.

Центърът на света на Алфата никога не е жена или друг човек. Това е Бета център в повечето случай. Това е прехвърляне на цялата си сила, фокус и внимание върху нещо, над което нямаш никакъв контрол. Алфата прави разлика между нещата, върху които има контрол и нещата върху които няма. И единственият контрол, който притежаваме е върху самите нас. Върху решенията, развитието и действията ни.

Затова центърът на света на Алфата винаги е нещо по-голямо. Нещо върху, което има пряко влияние, чрез собствените си решения, развитие и действия. Нещо, което ще облагодетелства него и близките му или дори по-голям кръг от хора. Нещо като мисия, кауза или визия за живота, която иска да реализира за себе си и близките си. Нещо, което включва неговите принципи и философия. Нещо, което придава повече смисъл на живота. Мотивира го и го зарежда.

Да знаеш какво искаш, защо го искаш и да действаш в посока на случването му, без да толерираш поведения, които не ти допадат са качествата, които правят Алфите магнетични, както за жените, така и в професионален план.

Или с най-прости думи: Да си зададеш посока, да действаш в тази посока и да коригираш нещо, само ако ще подобри теб, резултатите и живота ти.

Надявам се, че материалът е бил полезен.

Ще се видим в следващите уроци от курса. 😉