Ок, искаш да имаш чудесна жена (като за теб) в живота си.
А може би искаш няколко жени.
А може и вече да си имаш жена, но искаш нещата да са по-…. хммм…
Ами… по-добри. Повече секс, повече щастие, по-забавни, по-интересни, да е по-обичлива, по-грижовна, по-отворена на майтапи, по-женствена…
…Може би искаш да е както е била в началото.

Каквото и да искаш повече от жените, независимо от нрава, характера или природата им, защото все пак жените не са еднакви. Всяка е различна. Както и ние се различаваме по разни неща.

Та, въпреки всичко, има неща, които всяка жена има нужда да получи от един мъж, за да може най-добрата й и най-свободна версия да се разгърне.

А този, който успява да изважда най-добрата й версия, той получава най-много от нея.

С няколко думи, това става като бъдеш МЪЖ и я оставиш тя да си бъде ЖЕНА.

Знам, че звучи семпло, но истината е, че твърде много мъже се опитват да направят жените мъже. В повечето случаи е неволно и несъзнателно, но е факт. А това е голяма проява на слабост, която няма как да вдъхнови която и да е жена да даде най-добрата си версия на когото и да е.

Трябва да знаеш нещо за жените. Почти всички не разбират самите себе си и природата си през повечето време. И това е ОК. Няма лошо. Жените са по-емоционални същества от мъжете и затова ние се водим като водещата фигура. Всъщност водеща фигура не означава мъжа постоянно да води. Това е малко объркващо понятие. По-скоро ние сме по-стабилната фигура. Представи си, че ние сме планината, а жените са природните феномени като вятър, дъжд, сняг, слънце и т.н. Ние си стоим там неподвижно, а те могат да ни връхлитат с бури, да ни огряват като слънце, да ни галят с нежен полъх и т.н.

Но каквото и да става, накрая ние сме си там. Непоклатими. Планина бе.

Ето тук бъркат повечето мъже. Те се опитват да се движат твърде много. Опитват се да съвпаднат с енергията на жените, за да са едно “ниво”, защото смятат, че това трябва да направят, за да успеят да хармонизират нещата.

Всъщност грешката е, че се опитват да правят нещо. Това е голямата дилема в мъжката психология. Постоянно смятаме, че трябва да направим нещо… отвън. Да повлияем на жените директно по някакъв начин.

Всъщност е напълно достатъчно да правиш неща само вътрешно. В себе си. И разбира се нещата върху, които имаш контрол. Действията ти в работата, отношението ти към хората и живота, здравето ти и т.н.

Да си правиш твоите неща и да даваш свободата на жената да си бъде, каквото иска да си бъде в конкретен момент около теб. Да не й се ядосваш затова, че не е на същата честота като теб в този момент и да не опитваш да съвпаднеш с емоцията й, за да й повлияеш. Просто си стоиш там (емоционално, както на теб ти харесва) и я съзерцаваш. Докато я съзерцаваш от твоята си позиция, ще ти дойде импулса какво точно да направиш. Дали да й се зарадваш, прегърнеш, усмихнеш или да я погледнеш строго и да я поставиш на мястото й, ако прекрачва някаква граница, която не искаш да се прекрачва.

Просто бъди себе си и я оставяй тя да бъде себе си. Опитите да се промените един друг или да се нагодите един към друг е най-грешната стратегия. Не винаги нещата между мъж и жена, които са имали искра помежду си, ще се получат в дългосрочен план. И това е ОК. Важното е да бъдете честни със себе си и един към друг. Да изразявате, както нещата, на които се радвате един в друг, така и нещата, които не ви харесват толкова.

1. Не е важно какво й казваш, а как я караш да се чувства.

Повечето мъже се опитват да впечатлят жените с думи. Хвалят се с истории, постижения, рисуват им красиви картини за бъдещето.

Ако седнеш и се замислиш “Как би искала да се чувства една жена около теб?”

Разбрана? Чута? Подкрепена?

Ако можеш да я накараш да се чувства защитена, свободна и държана в релси (поставена на място), ще спечелиш уважението й.

И това зависи и от второто нещо в този списък, което жените търсят в един мъж…

 

2. Не й пука толкова как изглеждаш, а как се чувстваш в кожата си.

Увереността, смелостта и поемането на рискове, отстояване на себе си и като цяло състоянието на ума и духа ти е в топ качествата, които почти всяка жена търси в един мъж.

Свободата е привлекателна.

 

3. Отношение…

…към други хора, близки, приятели, деца, животни… към нея… и към живота.

Това казва много за това дали водиш здравословна комуникация, дали си драма Кинг, дали се гневиш лесно и как гледаш на живота и себе си като цяло.

Никой не иска да бъде в компанията на негативен човек, но всеки чувства ползите на позитивната компания.